Wednesday, October 6, 2010

stress!

dikala ini ummi tgh bz menyiapkan minit mesyuarat & slaid presentation this friday. kesian afy main sorang2 atas toto pusing2. main hp ummi, main toys, pusing2 lagi sampai keluar dari toto. pastu berehat sekejap then sambung main lagi. abi plak mcm biasa oncall malam nie. xbest. xbest. tapi, sebagai isteri yang memahami kerjaya suami, cewah! kene paham la. so, mana2 bakal isteri kepada Dr, Houseman lebih2 lagi, banyak2 kan lah bersabar. redha dengan pemergian suami ke hospital untuk oncall selama 36 hours! so, dari pagi tadi kami sama2 keluar bekerja seawal 6.45 pagi sehingga lah ke petang ini, ummi balik rumah dgn afy tanpa abi. esok pagi pon sama, keluar kerja 1orang n hantr afy ke rumah bbsitter. petang esok baru lah dpt melihat wajah suami yang kepenatan. sian my hubby kan. poor him.

oppss! bukan itu yang ummi stress kan. ummi stress n cuak sbb this friday (8 oktober), ummi kene present laporan pemantauan depan Timb. Peng. Kesihatan! Ya Allah , berilah aku kelapangan, kesenangan dan "ketidak cuakan" (ops! sila jgn gune word ni dlm karangan ye adik2) untuk berhadapan dgn beliau. permudahkan lah urusan ku. cuak seh! apa pun, kawan2 wish me luck k! esok 1 hari masih ade masa untuk selesaikan mana2 yang patut. so, jumaat nie, meeting akan diadakan di KK Kuala Pilah. Berjalan2 ke kuala pilah la pulak jumaat nie. tapi, xbest sbb terlepas jamuan raya kat office. xpelah. demi tugas.

ni ummi letak gmbr afy duduk bwh meja. bukan ummi yang letak dia bwh meja yer. dia masuk sendiri. ummi kat dapur masa tu. dia reverse2 tetibe ummi masuk ruang tamu balik, tgok2 dia dh masuk bwh meja. pastu siap angkat meja laptop tu dengan kepala dia. kuat betul anak teruna ummi. layanz!




















n nk tepek gmbr ummi sket. hehe. ni mase jadi urusetia untuk program sambutan minggu penyusuan susu ibu daerah seremban. nak jugak letak. ;p

6 comments:

kak mieja said...

bulatnya afyyy.......dah pandai menyusur...kejap jerk....:)

mamanya tetap slim & awet muda:)

annie said...

goodLuck kak Sara!!!

hehe, ani br jumpe blog kak sara semalam.then trus jd follower :)

Fiez Kejora said...

baby sara ni dh makin hencem....gerammmm ha tgk

ssysara said...

kmieja: tu la..mmng cpt mase berlalu..sedar x sdr dah pandai mengengsot, pastu merangkak pulak...

ani: ani!!! tinggalkan ur link..xdpt nk bukak link ani..

ha : masheh..nt baby ha pon insyaAllah comey n hensem jugak mcm mak n ayah die..hehe

annie said...

xleh klik ek?
ni link die:http://sn-ani.blogspot
jemputla ke blog ani yg dah bersawang tu..hukhuk.jarang update =P

ssysara said...

xleh klik la ani.. link yg ani baru bagi ni pon sama..hukhuk..

who's amung us