Thursday, March 15, 2012

stok EBM utk Umar

Alhamdulillah. Dimurahkan rezeki sekali lagi oleh Allah. Dalam peti ni ada lebih kurang 70botol ebm. Setiap botol ada 4oz. Ummi lagi suka gune botol. Ramai yang tanya kenapa xguna plastic storage? Lagi jimat ruang. Actually gune botol senang. Gune plastik agak leceh sket. Tapi terpulang lah pada individun xkisah la yg mana2. Asalkan susu ibu. Botol ni ummi beli kat emumshop. Paling murah setakat ni. 10 botol hanya rm30.00. Satu botol rm3.00. So, sape2 yang tgh survey bottle storage, sila lah ke facebook emumshop. Sangat murah.


30 mac ni ummi dah nk start keje setelah bercuti selama 3 bulan. Macam-macam rase ada. Tapi nak buat macam mana kan. Tanggungjawab. Semoga semua urusan dipermudahkan dan Allah membantu setiap urusan dan perjalanan hidup ummi. Ameen.


Berbalik pada stok ebm tadi ramai juga yang tnye cmane leh dpt buat stok sebanyak itu? Ada rahsia ke? Or ade makan ape2 ubat ke? Ummi said no. Sangat simple. Doa, semangat, think positive, rajin pump, serta dalam satu hari kena tetapkan target. Berapa oz yang ummi nak dpt dalam satu hari. Ummi target nak dpt 12 oz sehari. Means 3 botol sehari. Selalunya ummi akan pump 2 kali waktu siang dan 1 kali waktu malam. Alhamdulillah. Lama2 xsmpai 2 bulan, peti dah penuh. Hope ummi dan ibu2 semua dipermudahkan perjalanan penyusuan masing2. InsyaAllah. Dan jangan lupa sentiasa menyebut alhamdulillah. Thank you Allah.


Published with Blogger-droid v2.0.4

7 comments:

Hanie Adzman said...

Owh, sgt suka tgk stok susu utk Umar. Teringat peti sejuk masa kat Kolej 17 dulu,heheheh!

hana yoriee said...

seronok tgk member2 semangat wat stok. hihi.. hrtu ana beli storage bottles bumble bee kat expo klcc 3kotak. dpt 1 kotak (10botol) harga dlm rm21.90-rm22. plg murah dlm sejarah expo la. coz thn lps expo kat mid dia jual rm25. kalo sara nak beli murah2 pergilah kat expo. bulan 5 nnt ada lg kat mid. diapers pun murah. hrtu beli mamy poko rm28 je =)

minatgiler said...

cuti 3 bulan? jeles! hehehe

ssy said...

Haha..peti sejuk serba guna..syiookkk..sape punye peti tu..hanie punyer kan?

ssy said...

Owh ye ke..murah2..insyaAllah boleh ke expo lagi..hari tu ingt nk ajak hubby pegi tp memikirkan kene berasak-asak baik xyh..tunggu umar besar sket..hehe..

ssy said...

Ye..dpt cuti 3 bulan! Hehehe...

Noorly A Puad said...

Inginkan tip2 tingkatkan penghasilan susu, kunjungi http://mamahazeeq.blogspot.com/

who's amung us