Sunday, February 20, 2011

Tanda Kasih

Assalamualaikum,



tempat kerja abi
source : google

Ummi dan afy baru balik dari hospital. owh, xde sape2 yg sakit. ummi bwk afy g hospital jumpa abi & bagi 'kasih sayang' a.k.a makanan lunch utk abi. tapi, ummi xsedar bila afy terlelap dlm kereta. xsmpt bergelak tawa dgn abi. sedar2 dah terlentok dlm car seat kat sebelah. tghari tadi mase tgh masak, afy duduk dlm walker. tp, die duduk dlm tu pun xleh lama. jadi, ummi pancing dgn senduk n mcm2 lagi mainan utk die. nmpk dia mcm dh boring sket main dgn senduk, ummi bagi die main mangkuk plastik. kene tukar2. kalu x, mengamuk dan xdpt la masak dgn tenang. pastu, ummi pancing dgn buah anggur. ummi buang kulit, gigit sket isi dan bagi afy makan. kulit anggur, ummi makan.. isi buah, afy makan. hehe. dia mmng sngt suka makan buah limau n anggur serta apa2 jua makanan yang keluar dari mulut ummi dan abi. makanan dia yang di suap guna sudu, cukup susah nak mkn.

so, lepas masak, berperang pulak nk bagi makan. lama jgk nk menyuap. die tutup mulut die dan gigi dia yang 6 batang tu dijadikan penghalang sudu tu masuk dlm mulut dia. kalau ummi berjaya masukkan sudu dlm mulut die, ada pulak penghalang lain iaitu lidah. lidah die pulak tolong tolak sudu tu. adoii. afy afy. sabar je la. dh lepas makan, mandi! siap2 mandi, pakaikan baju utk afy. dh lepas afy siap, ummi pulak bersiap n pakai tudung. tapi, silap ummi jgk, g pakai tudung dulu baru nk bungkus kan lauk. afy nk dukung n xmau duduk bwh sbb die dh tgok ummi die pakai tudung n cantik2. hukhuk. ummi letakkan afy dan bungkus makanan cpt2. afy nangis. dah siap bungkus makanan terus amik afy dan automatik die diam. dah xnangis. afy mmng dah tau kalau ummi die pakai cantik2 or abi pakai hensem2, die yg paling gelabah skali. ummi pernah acah die. xpakai cantik2 mcm nk keluar tapi 'bye bye' dia dan berdiri kat pintu rumah. die buat xheran pun sbb die tahu ummi tipu die. hehe.

owh, berbalik pada tajuk, dh siap2 sume, start kereta, n letak afy dlm car seat. die diam. xnangis. sbb die tahu, ummi mmng nk bawak die g jalan2 n x tinggalkan dia. hehe. dalam kereta, die diam. nk dkt smpai, die mcm merengek2 sket. tp xnangis. rupa2nya die mmng dh mengantuk. tu yg boleh tertido tu. hehe. lepas bagi 'kasih sayang' kat hubby, n hubby kiss afy yg tgh lena tido, terus balik rumah dan alhamdulillah sngt bersyukur sbb hari ni sekali lagi dpt berbakti kepada suami. alhamdulillah ;) thank u Allah..



afy dlm car seat...

mutiara kata : "Mana-mana perempuan yang melakukan sembahyang 5 waktu,berpuasa dibulan ramadhan, menjaga kehormatannya dari yang haram dan mentaati suami,maka masuklah ia kesyurga dari mana-mana pintu yang ia kehendaki" (Hadis Riwayat Ahmad)

3 comments:

iera said...

suke3..hehe
inspired lah, nk jadi isteri n ibu yg baik mcm kak sara jgk la!
^___^

ssy said...

iera : akak xbaik sngt tp berusaha menjadi ibu & isteri yg baik...hihi ;)

Amiizaa2001 said...

besar sudah aafy:):)

who's amung us