Wednesday, August 4, 2010

bz week...

assalamualaikum buat semua...

dah lama x update blog nie.hmmm.lately sngt2 bz.especially July and early august.pegi keje, balik keje, tido awal n esoknya bangun balik pegi keje balik.hari2 mcm tu la rutin ummi & abi.termasuk hero ummi.afy.hehe.berckp mengenai afy, alhamdulillah afy sudah semakin membesar bagaikan juara..berat semakin bertambah, panjang juga semakin bertambah dan sudah pandai meniarap. good job afy! Minggu dpn afy dh nk masuk 5 bulan. cepatnya masa berlalu. alhamdulillah ummi masih lagi menyusukan afy secara eksklusif. tetapi, ummi risau sbb afy dah mula minum banyak. 1 hari die penah minum 22 oz mase kat rumah pengasuh. dua hari lepas 20 oz. semalam 18 oz. hari ni pon 18 oz. dah seminggu lebih afy minum agak banyak. stok ebm ummi dah jadi negative balance. selalunya positive je. huhu. risau. risau. kene berusaha keras lagi. ummi bincang dengan abi, hangat betul perbincangan P.Z.M dengan doktor. P.Z.M ckp ini, doktor ckp itu. fuh! nasib baik afy kecik lagi. kalu x, dengan afy2 join sekali. hehe.

abi xde kat rumah semasa ummi taip this entry. ummi tinggal dgn afy je. xbest betol bila abi kene stay kat hospital and tinggal berdua je dgn afy kat rumah. mcm lost n xtau nak buat ape. walaupon fikiran dok pk pasal kerja yang bertimbun2 xsiap. abi skrng nie baru masuk posting baru iaitu surgery. so, kebiasaannya bila masuk posting baru, every HO kene tagging selama 2 minggu. maksudnya kat sini, selama 2 minggu lah abi akan balik pukul 10 malam. everyday. so, tiap2 malam la ummi dok menghitung detik demi detik menunggu kepulangan hubby tercinta. ditambah pulak abi kene g keje kul 5 pagi tiap2 hari selama sebulan. what? 5 pagi? ye, 5 pagi. before this kol 630 pagi tapi untuk posting baru nie, abi kene g keje kol 5 pagi. ummi and afy tgh syok2 tido, abi dah kene siap2 g keje. kesian abi. sob sob. to my hubby, honey doakan abg sentiasa tabah and kuat semangat. doa honey sentiasa mengiringi. ameen.

citer pasal afy dah, pasal abi pon dah. now, citer pasal ummi plak. esok umi kene pegi Jelebu. ada sambutan Minggu penyusuan susu ibu peringkat negeri. tahun ni buat kat jelebu. tahun depan, xtahu lagi daerah mana plak akan jadi tuan rumah. so, esok ummi akan pegi jelebu bersama dengan Bos ummi kat daerah. yang bestnya, driver office datang amek kat rumah. hehe. so, xyah pegi office besok. lagipon, if nak g jelebu mmng kene lalu seremban. so, bos ckp amek kat rumah je. alhamdulillah. hari jumaat ni, ummi kene handle sambutan minggu penyusuan ibu dekat daerah pulak. peringkat daerah nt, ummi kene handle pertandingan memasak, kuiz penyusuan and ceramah pemakanan untuk ibu menyusu. From A - Z semua ummi yang handle. penat. sungguh penat. biasa la. P.Z.M mmng xde pembantu. sorang2 la buat keje. xbaik. xbaik. jangan merungut. kene ikhlas buat kerja. alhamdulillah setakat nie ummi maseh lagi enjoy and ikhlas. insyaAllah.

so, doakan ummi sukses yer..ameen..;)

4 comments:

hana yoriee said...

waahh..kena handle sorg2 ek? hurrmmm..byk gak kejenya..gud luck cik kak!

ssysara said...

sob sob..P.Z.M xde pembantu la ana..kalu ade pon kene mintak tolong nurse2 or sister..if yg ok, ok la..if yg xok, naseb lah..huhu

mrs tEppEi said...

lamenya x update. bz bangat ek? keje mcm tuelah. mcm xkan pernah habess huhuhh

ssysara said...

mrs.teppei : haah betul tu.. pk pasal keje mmng xabeh la..saya xsmpt nk join contest u..hukhuk..

who's amung us