Saturday, August 28, 2010

afy dah mula lasak

assalamualaikum...

ketika entry ini ditulis, afy & ummi je dok umah. hubby oncall today. ganti kawan dia sbb wife kawan dia tu nak induce pada hari ni. so, hubby tlng ganti oncall. ummi kalau boleh nak hubby dok umah. tapi, at the same time ummi kesian kat kawan dia. teringat masa ummi bersalin dulu, hubby terpaksa oncall jugak pada hari ummi bersalin. alhamdulillah ummi bersalin pagi & hubby dapat jugak ada bersama ummi dalam labour room. lepas ummi bersalin, hubby terpaksa naik ke ward dia sebab dia kerja & oncall pada hari tersebut. ummi bernasib baik sebab ummi bersalin kat hospital yang sama dengan tempat kerja hubby ummi. so, xjadi masalah sebab hubby leh dtng jenguk ummi sekali sekala. alhamdulillah. jadi, beberapa hari lepas hubby ada tanya ummi mengenai oncall. ummi ckp kat hubby ummi kalau boleh nak hubby sentiasa ada dengan ummi. kalau boleh xyah oncall lansung! haha. boleh x macam tu? ummi kesian jugak kat kawan dia tu. so, ummi relakan je la. sebab ummi fikir mesti wife kawan dia memerlukan hubby die di saat2 perjuangan melahirkan baby. sama jugak macam ummi dan wanita2 lain. memerlukan kehadiran hubby di sisi dan sentiasa menemani. betul x? ;) so, ummi xkisah. redha dengan pemergian hubby untuk oncall. hehe.

petang nie, ummi akan berbuka dengan ibu mertua, sis in law kak long & mah. mereka akan dtng ke seremban berbuka dgn ummi. best2x. xde la berbuka 1orang2. yeay! tapi,kesian kat hubby. berbuka apa la nanti. so, tadi dah tidurkan afy lepas dia main2. sekarang dah makin lasak. semalam banyak kali abi tersedar sebab afy tiba2 ada dekat kaki abi. 2-3 kali plak tu. bukan sekali. lepas tu pagi tadi, masa ummi bangun tidur, ummi tengok afy xde sebelah ummi. terkejut betul!. ummi cari afy. rupa2 nya afy ada kat bwh meja laptop kat kaki ummi. masa tu dia tgh nanges sbb dia dah xleh bergerak. ya Allah! afy afy. lasak betul. tapi, xpela. itu la namanya proses tumbesaran seorang bayi. haha. ummi redha afy. hehe.

last. ummi upload gmbr afy. selama nie, afy bergerak sekeliling rumah guna gear reverse. kadang2 die guling2. haha. enjoy!


video

3 comments:

sharEna said...

comelnya afy..suke tgk gelagat dia...mmg lasak betol. naurah lak suke guling2 jer. sampai habis tilam besa dia tido sorang je. ibu & ayah tido atas toto jer hihi

cik fiza said...

afy comel jgn nakal2 tau.. siam ummi awk nnt makin kurus dia :)

Ili said...

alahaiiii comeynyer die..:))

who's amung us