Monday, April 27, 2009

update my big day...

assalamualaikum...sudah sngt lame tidak mencoretkan sesuatu..bz ke? xsempat ke? entah la...huhu...actually aku baru sembuh dari demam yang teruk selama seminggu..sungguh terseksa kene makan ubat sume...ni la 1st time aku rase aku dpt demam yang teruk..seminggu lamenyer demam...2kali pergi pk..kali pertama just jumpe dr and amek ubat...then kali kedua, bila demam aku nie xelok2 jugak, aku decide nk buat blood test...mane tau kot2 ade denggi ke..huhu...alhamdulillah, platelet pon agak normal..173...in a range normal la..range normal nya about 150 - 400..and dengan buat test tu jugak aku dpt tau hb level aku..14.7g/dl...alhamdulillah agak tinggi...^_^ and actually nie la first time aku g pk sebagai patient and amek ubat...seumur hidup g pk, hanya buat medical checkup for maste and buat dental treatment...tu jek...hihi...

erm, kali nie just nk cerita sket la pasal preparation...ape yang dh settle and ape yang xsettle lagi...memandangkan tinggal sebulan je lagi nie...huhu...memang mencuakkan....

  • Baju Nikah - my mum sendiri yang jahit..aku lebih percayakan ma aku sendiri jahit...and aku nak baju tu sendiri ade sentimental value....sob sob sob...hampir siap..insyaallah...
  • Menu masakan - my parents yang uruskan....bersama orng2 kampung..jom sama2 kite bergotong royong...!! hehe....
  • Beli Barang Hantaran - proses membeli barang2 nie dh lame dh aku buat ngn mr. fiance...bulan 12 taun lepas lagi dh memulakan operasi shopping menyopping....skrng sume barang2 dah beli and tunggu utk dibuat hantaran aje...
  • Booked Jurunikah - ini pon dah settle...lagipon tok kadi tu jiran aku jek..hari2 jumpe...kalu dok kat kg la...hihi
  • Cari Tukang Masak - mungkin nenek aku sendiri yang akan jadi ketua chef sbb die dh biase bab2 masak kenduri nie...
  • Kad Kahwin - 2 minggu lepas lagi dh siap..alhamdulillah sngt berpuas hati and suke sngt kad tu...hari2 dok telek kad tu jek..haha...
  • Edar Kad Kahwin - ini pon boleh dikatakan hampir settle...minggu nie aku baru start kasi kad by hand...utk kawan2 yang ade kat upm...insyaallah akan pos kad minggu nie jugak.alamat sume dah tulis dah...cume tgh tunggu setem dari mr.fiance...bnyk juga yang nk dipos...ade la dlm 100++ kad...
  • Facial - ini pon dh penah buat sekali...kat dermalogica...ade la sket perubahan...xbanyak pon sbb sekali je baru buat....insyaallah, nk g buat skali lagi...tp, xtahu bile lagi...
  • Fitting Baju - kat butik tanah merah dh 2 kali pergi....kat rawang plak baru sekali..insyaallah dlm bulan 5, mungkin seminggu sebelom majlis, g fitting lagi....
  • Gubahan Hantaran - huhu...ini xsiap pape pon lagi..tgh pk design2 yang terbaik...insyaallah hari khamis nie nk balik kg n g shopping barang2 untuk gubahan...
  • Kasut Nikah - memang dh sekali pakej ngn baju....kasut tu free size..mmg xde masalah ngn kaki aku yang panjang nie....hihi...aku xbeli kasut pon khas utk majlis nie...sewa jek...cantik jugak...jimat pon jimat....
  • Kasut Sanding - ni pon same...sewa jek....sedondon ngn baju gitu...hehe...
  • Kemas Bilik & Cat - kemas bilik ni aku sendiri yang akan buat...cat? hrm, mungkin x kot...
  • Khemah, Kerusi & Meja- dah tempah...cume tgh pk nak berape khemah..balik nt kene discuss sekali lagi...lagipon sedara aku jugak yang tukang sewakan khemah...so boleh mintk murah..hehe...
  • Kursus Kahwin - ini mmng dh lame giler aku join....g kursus kawen sebelom decide nk kawen bulan 6 2009...mase aku baru2 je rapat ngn mr. fiance, kami dh dftarkan diri nk g kursus kawen...g kat mara KL...kursus tu buat kat maju junction...aku rase mase tu dlm bulan 5 2008 kot...kalu xsalah...
  • Pakej Andaman - ini aku amek orng laen...bukan dari butik baju tu...khas dari butik nojah sri pengantin kat dewan beta...sbb aku rase makeup die sngt natural n cntik..but, we'll see....insyaallah....
  • Photographer - ini amek dari kawan aku sendiri...eza & husband die....mmng aku suke cara die shoot gmbr...lagipon dh lame kenal...xsusah utk sesuaikan diri...hihi...
  • Set Katil - xbeli baru pon...gune je yang akak aku dulu....mak aku nk beli almari baru tp aku ckp xyah sbb nk gune pon sekejap jek....1 hari jek...beli mase adik aku kawen nt lah...
  • Ujian HIV - alhamdulillah dh settle dah...g buat mase bulan 1 hari tu....cukup2 6 bulan sebelom tarikh nikah..huhu....g buat kat poliklinik sri kembangan ngn mr. fiance...alhamdulillah senang je nk buat...xlame sngt pon walaupon still kene tunggu..cume cuak mase buat finger prick tu jek...skt dan terkejut..huhu...
  • borang nikah - alhamdulillah, borang dari pihak laki dh bagi and aku dh bwk skali ngn borang aku haritu g umah tok kadi...die ckp die yang akan setelkan n bwk ke pejabat agama and cari saksi sekali...hehe...mase tu dlm bulan 3 aku pergi...balik nt, kene g skali lagi follow up....takut de masalah pape....
hrm, itu je aku rase persiapan yang aku dh buat selama lebih kurang 6 bulan sebelom kawen...bile pk2 balik, rase mcm hari tu je baru berkenalan...eceh...pepon, doakan kami yer...rase mcm dh xsbr nk setelkan sume benda tp dlm mase yang same cuakkkk...hu3... skrng nie tgh excited dan xsbr nk balik kg this thursday...dok lame2 sket kat kg...bestttt nyerrrr...^_^

3 comments:

puteri raidah said...

mane kad kawennyer? kate nk bg kat adik i

ssysara said...

adik u dh balik umah ke? i pos je la...dh tulis dh alamat u...aritu mmng nk kasi by hand jek..tp, minggu lepas demam teruk..huhu..xsempt nk g jumpe adik u....

fizza frenzy said...

rasa x sabar la plak.. aduhai kawanku dh nak kawennnn.... pas ni lg bz la kn..

who's amung us