Saturday, November 6, 2010

start learning ALIF BA TA, ABC & 123 from now...

assalamualaikum,

hari ni ummi nak share video2 yang ummi download kan untuk afy. tujuannya, ummi nak beri pendedahan awal kepada afy mengenai ABC, 123 and alif ba ta. bila search dekat you tube, ummi ade jumpe beberapa video yang memang afy suka sngt tgok smpai die gelak. afy bukan sahaja tgok video tu malah dia gelak skali bila ummi mula2 pasang. mungkin die paham bile tgok video tu. ummi cari kat youtube dan kemudian download video tersebut. first, untuk download, ummi cari software yang boleh download video from youtube. abi offer nak tolong. tapi abi bz. kesian plak abi sebab die kene buat bnyk poster untuk conference next week. so, abi just ajar je n yang lain2 ummi buat. bile dah siap download, kene tukar format pulak sebab player kat rumah ummi xleh support. abi tlng ummi carikan converter. abi ajar cara2 dan ummi yang buatkan semua. dah lepas download n convert baru pasang kat tv. video first yang ummi pasang untuk afy ialah video nie...

video

Afy tgok video ni mmng xberkelip. pastu, 1st time tgok die gelak. lebih2 lagi part huruf E yang jatuh tu. afy afy. kelakar. video tu ummi sendiri pon suka tgok. kadang2 bila stress kat office, tgok video ni, boleh hilangkan rase stress. haha. ada bnyk lagi video2 yang ummi downloadkan untuk afy tgok. bila ummi n abi nk masak or buat keje lain, we all xrisau tinggalkan afy. pasang je video tu, dia akan diam n berikan sepenuh perhatian. so, ibu2 pon leh la cuba bagi anak2 tgok. bukan sekadar hiburan untuk anak, tapi juga sebagai pembelajaran awal untuk baby.

ni ummi letak gmbr afy sedang khusyuk tgok video nie..


1 comment:

Head over Heels said...

salam akak...atin ni. just jalan2 ni.
erm, akak nak dl vid dr youtube ke?

penah dengar keepvid? kalo xpenah akak
google keepvid...pastu copy paste url video dkt utube yg akak nak..pastu akak pilih lah jenis2 vid yg akak nak dl..better go for high quality hd. sj nak share. go afy go!

http://keepvid.com/

who's amung us